Jämförelsesajter

Inom varje bransch på nätet finns där alltid en sida som jämför produkterna eller tjänsterna som du som konsument kan köpa. Tanken och utförandet är alla gånger bra och önskvärda men det många faktiskt inte tänker på är att dessa aktörer faktiskt tjänar pengar på att rekommendera olika produkter eller företag.

Det senaste exemplet på detta är elskling.se som dom flesta nog hört på radioreklamen eller svurit åt när det blir tv-reklam! Sajten samlar samtliga elbolag och gör det lättare för dig som konsument att byta elbolag. Tjänsten har växt något kopiöst de senaste åren och har många unika besökare i månaden. Allt är egentligen ganska enkelt och i grund o botten handlar det ju om SEO och att finnas tillgänglig för dom kunder som faktiskt söker efter att byta elbolag.

Jämförelsesajter

Detsamma gäller även för de som vill jämföra olika lån och egentligen alla slags lån. Det är inte bara de mindre lånen som kallas för mikro- eller smslån utan naturligtvis också större lån. Besökaren har möjlighet att få presenterad för sig vad kostnaden för lånen ligger på dvs räntan. Bolagen som tillhandahåller dessa typer av tjänster verkar oftast inom branschen affiliate marketing, och träffar man rätt går det absolut att tjäna pengar på det!

En gott exempel på ett affliatebolag som faktiskt lyckats skapa ett eget varumärke i en annars väldigt konkurrensutsatt bransch är Pricerunner, elektronik på nätet är som bekant en stenhård marknaden och konkurrensen bland dessa jättar är stenhård! Det är just den stenhårda konkurrensen som gjort denna sajt så attraktiv för när konkurrensen är hård så innebär det per automatik att konsumenten blir intresserad av prisjämförelser.

Innan jag själv intresserade mig för detta ämne och bransch har jag personligen otaliga gånger köpt både LCD tv och playstation 3 via just Pricerunner. Tjänsten har uppfyllt mitt behov och jag har aldrig tänkt på att den faktiskt tjänar pengar på mig. Nu är det naturligtvis inget fel att tjäna pengar, men när man ser på sajterna ur det perspektivet ändras uppfattningen om dem!

År 2017 är fortfarande inte över, och det återstår att se vilka nya prisjämförelse sajter dessa affiliateföretag lyckas erövra.